2014-07-07-Croatia_HP-thumb

Reagirajte odmah, stanje je alarmantno!

Slika izvor: Huffington post

Podatak da će ove sezone u Dubrovniku nedostajati oko 2 000 sezonaca u turizmu rezultat je kontinuirane nebrige odgovornih i ignoriranja problema na svim razinama odlučivanja.

Naime, Dubrovnik proteklih godina doživljava ubrzani rast fizičkih i financijskih pokazatelja, što je jasno upućivalo na činjenicu da će, povećanjem broja gostiju, otvaranjem novih hotela i ugostiteljskih objekata, zasigurno doći do manjka djelatnika u turizmu. Nitko nije reagirao. Sada smo u situaciji da bi takav nedostatak radne snage mogao vrlo brzo inicirati kolaps cjelokupnog turističkog sustava, a sve zbog nedostatka strateškog promišljanja i nebrige za granu privrede od koje, zapravo, direktno ili indirektno živimo. Također, treba imati na umu da zbog nedostatka kadra posljedično pada i kvaliteta usluge, što bi moglo dodatno ubrzati urušavanje samog sustava.

U PLANU ZA GRAD naveli smo goruća pitanja i prijedloge njihova rješavanja koja nova gradska uprava treba žurno rješavati; od problematike zaustavljanja autobusa na platou Pila (agencije/autobuseri), upravljanja i korištenja javnih površina (restorateri), problematike vodiča, koncesija u auto-taxi prijevozu (auto-taxi služba ), koji su, uz očiti nedostatak kadra u turizmu, izazovi koje ova vlast treba odmah početi rješavati. Dovođenje sezonskih kretanja u okvir sklada i mjere te rad na produljenju sezone kao potencijalu kojeg treba iskoristiti načela su na kojima ćemo inzistirati i u skladu s njima reagirati.

Izborni program stranke na vlasti nosio je naziv „Grad po mjeri građana”. Stanje na terenu upravo je suprotno. Zbog brige za opstojnost Dubrovnika kao grada, ali i kao kvalitetne turističke destinacije, KLGB SRĐ JE GRAD od nove gradske uprave zahtijeva žurno djelovanje koje pritom poštuje načela održivog turizma.

 

 

KLGB Srđ je Grad

Vezane vijesti

Komentiranje je onemogućeno za ovaj članak

Copyrıght 2014 SRĐ JE GRAD. SVA PRAVA PRIDRŽANA.